03112020

Çeyrek Altın Kaç Gram?

Kıymetli madenlerden altın, ağırlığına, kaç ayar olduğuna göre kategorilere ayrılıyor. 14, 18, 22 ve 24 ayar gibi çeşitli altın sınıfları var. Gram, çeyrek, yarım ve tam gibi altınlar ağırlığına göre öne çıkarken takılar ise ayar ve ağırlığına göre farklılaşıyor. Çeyrek altın kaç gram? Beşi bir yerde altının toplam gram ağırlığı kaçtır? Yatırım yapanlar aldıkları altının gramajını merak ediyor. En çok tercih edilen ve satılan, düğünlerin vazgeçilmezi çeyrek altın 1.754 gram ağırlığındadır. Yarım altın 3.508 gram, Cumhuriyet altın 7.016 gram, beşi bir yerde ise 36.05 gramdır. Altının gramajı yatırım amaçlı önem taşıyor. Özellikle takı alışverişinde kaç ayar altın istediğiniz sorulur, akabinde ise beğendiğiniz takıların kaç gram olduğu belirlenerek fiyat verilir.

Kulplu ve Kulpsuz Çeyrek Altın Farkı

Çeyrek altın kaç gram diye sorulurken kulplu – kulpsuz ayrımı yapılıyor. Birçok kişi için kulplu ve kulpsuz çeyrek altın arasındaki fark merak unsuru oluşturuyor. Kulplu ya da kulpu sonradan çıkarılan çeyrek altınlar kulpsuz çeyrek altına göre daha parlak bir sarı renge sahiptir. Aslında çeyrek altın alırken kulplu ya da kulpsuz ayrımı çok önemli değildir. Çeyrek altın kaç gram bilmeniz yeterlidir. Çeyrek altının standart ağırlığı 1.75 gramdır. Bunu bilmek ve bu bilgiye göre çeyrek altın alışverişinde dikkatli olmak güvenli altın alışverişin kurallarındandır.

Eski ve Yeni Çeyrek Altın Arasındaki Fark

Kuyumculardan çeyrek ya da farklı bir altın alırken mutlaka kuyumcu ya da başkaları tarih konusuna değinmiştir. Çeyrek altında eski ve yeni tarih konusu kafa karıştırıyor. İnsanlar, yeni tarihli altının daha değerli olduğu yanılgısına dahi kapılabiliyor. Oysaki altınların üzerindeki tarihlerin eski ya da yeni olmasının hiçbir önemi yok. Altın tarihleri tamamen psikolojik bir etkidir. Alacağınız çeyrek altının 1.75 gram olması yeterli bir odak noktasıdır. Eski tarihli altın aldığınızda ve bozmak istediğinizde yeni tarihli altınla aynı fiyat seviyesinde bozarsınız. Altının tarihinin hiçbir önemi olmamakla birlikte altının değerinden bir şey kaybettirmiyor. Çeyrek altın kaç gram? Çeyrek altında tarih önemli mi? Altında kulp olmalı mı? Kulplu altın – kulpsuz altın farkı ne? Bu ve benzeri tüm sorularınızı Ankara Altın Borsası blog içeriklerimizle yanıtlayabilirsiniz. Bloğumuzu takip etmeye devam edin, bilinçli yatırımlar yapın.