Altfyt

Altın Fiyatları Yükselecek mi?

Avrupa ülkelerinde kutlanmaya başlanan Paskalya bayramının etkisinden sonra altın fiyatlarının seyrinin durgun olacağı uzmanlar tarafından açıklanıyor. Paskalya sonrasında ise fiyatların tekrar yükselişe geçileceği söyleniyor. Asya piyasalarına bakıldığı zaman yukarı yönlü hareketlilik görülüyor. Peki altın fiyatı yükselecek mi?

Gram Altın Yükseliyor mu?

Doların küresel anlamda güç kaybetmesi ve endeksinin 93 seviyesinin altına kadar gerilemesi ons altın üzerindeki baskının da hafiflemesine yol açtı. Fakat ABD 10 yıllık tahvil faizleri bir önceki güne göre geri çekilmiş olsa da %1.69 seviyelerinde seyrediyor ve hala güçlü seviyeleri görüyor.

Ons altın üzerinde baskı oluşturan dolar endeksi bu noktada dikkat çekiyor. ABD bölgesinde aşılama çalışmalarının başarılı şekilde ilerlemesi ve gelen verilerin toparlanmaya işaret etmesi de ons altın üstündeki baskının artmasına yol açıyor. Avrupa’da ise vaka sayıları hızlı şekilde yükselirken baskı hafifliyor.

Cuma günü ABD bölgesinden güçlü gelen tarım dışı istihdam verileri, on yıllık tahvil faizlerindeki yükselişe göre sınırlı kalıyor. Faizlerdeki yukarı yöne doğru hareket eden risk ise devam ediyor. 2022 yılında faiz artırımı beklentileri de ön plana çıkıyor. Değerli maden üzerindeki baskı bu beklentiden dolayı oluşuyor. Fakat baskının sınırlı kaldığının da unutulmaması gerekiyor.

Kısa ve Uzun Vadede Durum Nedir?

Gram altın ve spot altın fiyatlarında gözlemlenen aşağı yönlü hareket ve dolar-TL kurundaki yükselişin etkisinde 454 TL seviyelerindeki dengelemelerin de unutulmaması gerekiyor. Altının gram cinsi son günü 0.49% değer kazancıyla tamamlıyor. Teknik açıdan ele alındığı zaman altın gram cinsinin orta vadeli bir şekilde yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içerisine girdiği görülüyor.

Gram altındaki kısa vadeli direnç seviyesinin 461.00 ve 470.00’de olduğu görülüyor. Destek seviyelerine bakıldığı zaman 452.00 ve 443.00 rakamları ortaya çıkıyor. Ons altındaki kısa süreli düşüşün çizgisin denk gelen 1730 dolarlık direnç izlenmeye devam ediliyor. Ons altının 1730 dolar direncini aştığı durumlarda 1750 dolar seviyelerine doğru hızlıca ilerleyebileceği söyleniyor. Kısa vadede piyasalarda 1700 dolar ile 1750 dolar seviyeleri arasında ufak hareketler ortaya çıkmaya başlayabilir.