Altbrsyn

Altın Ne Zaman Almak Gerekir?

Altını aldığınız banka ve kuyumcunun kim olduğu, alış ve satış yaptığınız günler elde edeceğiniz kazancı doğrudan etkileyebilecek en önemli ayrıntılar arasındadır. Tahminlerde bulunmanın zorlaştığı ve fiyatların sürekli inip çıktığı özel durumlarda kar etmek için bazı önemli altın alım ipuçlarına dikkat etmelisiniz.

Kuyumculara Hangi Gün Gidilmeli?

Haftanın ilk yarısı söz konusu olduğu zaman genellikle altın fiyatları %40 daha ucuz olarak öne çıkar. Haftanın 2. Yarısı ve cuma günleri fiyatlarda %20 oranında ufak bir artış görülebilir. Aynı zamanda dönemsel olarak da fiyatlarda dalgalanmalar söz konusu olabilir. Bunun için piyasaların doğru şekilde takip edilmesi ve analiz edilmesi son derece önemlidir.

Şehir Merkezleri New York Borsası

Döviz piyasalarında fiyat farkının en az olduğu yerin Kapalıçarşı olduğu uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Şehir merkezlerinden uzaklaşmaya başladığınız zaman fiyatlar arasında büyük farklılıklar görmeye başlayabilirsiniz. Örneğin, Kapalıçarşı’daki gram altın üzerindeki fiyat farklılığı 50 kuruş olabilirken, semtinizdeki bir kuyumcuda bu farklar 2-3 liraya kadar oynayabilir.

Altın piyasalarında fiyatların belirlendiği saatler 11:30 ile 12:00 arasındadır. Saat 15:30 civarında New York borsası açıldıktan sonra yeni fiyatlar oluşmaya başlayabilir. Öğleden sonraki fiyatların daha gerçekçi olduğu bilinmektedir. Sabah saatlerinde genel olarak bir önceki günün fiyatlarından satış yapılır.

Altın Piyasası Kaçta Açılır?

Piyasaların açılış ve kapanış saatleri belirlidir. Altın alacak kişilerin bu saatlere göre hareket etmesi tavsiye edilir. Türkiye’de altın piyasalarından alım yapabilmek için günde iki ayrı uygulamadan yararlanabilirsiniz. Sabah 9:00 – 13:00 arasındaki altın alımı ilk bölümdür. Altın piyasalarının diğer açılış aralığı olan ikinci bölüm ise 15:00 ve 17:15 arasıdır.

Altın alacak kişilerin dünyada meydana gelen olayları yakından takip etmesi ve buna göre bir yol izlemesi gerekir. Küresel jeopolitik riskler altın fiyatları üzerinde büyük bir etkiye yol açar. Aynı zamanda piyasadaki nakit akışı da altına olan talebin artmasına yol açar. Bu durum altın fiyatlarının yükselmesine sebep verir. Küresel faiz oranları da altına olan talebin yükselmesine sebep olur. Bu sebeple, altın fiyatları yükselir.