Altin%20piyasasi%20nasil%20isler%20blog

Altın Piyasası Nasıl İşler?

Kısa vadeli yatırım amaçlayanların çoğu altın piyasasından yararlanmaktadır. Her daim değerli olan ve dünyanın her yerinde bu değere sahip olan altın son derece önemli bir madendir. Altın yatırımlarının yapılmasında ise piyasanın işleyişi hakkında bilgi almanın yanı sıra takibin yapılması da gerekmektedir. Doğru bir yatırım işleminin yanı sıra istenen kazancın elde edilmesi işlemlerinde takibin gerçekleştirilmesi lazım gelir.

Dolarda Yaşanan Dalgalanma Altın Piyasasına Etki Eder mi?

Altın piyasasının takibinin yapılması işlemlerinde gerçekleştirilecek olan işlemlerde bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Bu detaylarda ise dolar da etkindir. Uluslararası piyasa içinde altın değeri dolar ile ifade edilir. Bu nedenle de dolarda yaşanan düşüş ya da yükseliş altın üzerinde etki etmektedir. Dolar dövizinin Euro dövizine göre değer kazanması durumunda altın fiyatlarında düşüş yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra tersi durumun yaşanması durumunda ise altın fiyatlarında yükselme görülmektedir. Türkiye’de sadece dolardaki değişimler değil aynı zamanda enflasyon değerleri ya da enflasyon beklentileri de altın fiyatlarında değişime etki etmektedir.

Altın Piyasasının Çalışması

Altın piyasası ülkemizde 09.30 ile başlar. Bu saat ile beraber dalgalanmalar başlamak ile beraber saat 13.00’e kadar devam eder. Sonrasında 15.00 ile başlayan işlemler 17.15 saat ile beraber kapanır. Ülkemizde altın piyasasının kapanması akabinde Londra piyasası açıktır. Londra piyasasının kapanması ile ABD, ABD’nin kapanması sonrasında ise Uzakdoğu piyasası açılmaktadır. Tüm dünyada sürekli olarak altın fiyatlarında değişim görülmektedir. Tüm dünyada yaşanacak olan ekonomik değişimler ise altın fiyatlarının etkilenmesinde etki etmektedir. 24 saat içinde 1 gram altın fiyatı sürekli dalgalanıp değişim göstermektedir.

Altın Yatırımları

Altın has ve hurda olarak farklı şekillerde fiyatlandırılır. Has altın yani katışıksız ve saf olan altın yatırımda en çok kullanılan altındır. Bunun ile beraber alınan ziynet eşyalarının belli bir zaman sonrasında ya da kısa vadede bozdurulması gibi işlemlerde ise yatırımın adı hurda altındır. Hurda altın piyasasında altın alımı yapılması sonrasında kuyum tarafından eritilmesidir. Hurda ya da has altın alım işlemleri sonrasında kısa vadede yatırım yapmanın yanı sıra uzun vadeli olarak da işlem yapılabilir.