2912

Altındaki Düşüş Sürecek mi?

Yatırımcının gözdesi sarı maden altın, Kasım ayında sert bir düşüş yaşadı ve son yılların en kötü performansını sergiledi. Altının yükselişe geçip rekorlar kırdığı dönemde altın alım – satım piyasası çok hareketlendi. Kasım ayında düşüşe geçince ise yatırımcılar piyasanın genel halini merak etmeye başladı. Altın düşüşü altın borcu olan ve evlilik hazırlığı yapan kişiler için sevindirici bir gelişme kabul edildi. Öyle ki altında düşü sürecek mi, altın ne zaman yükselir soruları yükselmeye başladı. Uzmanlar, Kasım ayındaki altın düşüşünü iyimser bir açıyla değerlendiriyor. ONS altındaki gelişmeler ve aşı haberleri altına darbe etkisi yaptı ve düşüşe neden oldu. Uzmanlar düşüşü normal ve beklenen durum olarak değerlendiriyor. Altındaki düşüşün ise orta vadeli olacağı görüşü hakim.

Altındaki Tarihi Yükseliş Yerini Rekor Düşüşe Bıraktı

Altın piyasasını yakından takip edenler, altının geçtiğimiz Kasım ayında 540 lira seviyesine yükselerek tarihi bir rekor kırdığını hatırlıyordur. Altındaki bu hızlı yükselişin sebebi ONS – döviz fiyatları, ABD seçimleri ve elbette Covid-19 virüsü etkiliydi. Yılı bitirmeden önce altın fiyatlarını incelediğimizde altındaki ciddi düşüşü görüyoruz. 540 TL seviyelerinden 440 seviyesine kadar düşen altın, yatırımcıları endişelendirdi. Bu düşüş beraberinde, “altın daha düşer mi?” sorusunu getirdi. Covid-19 virüsüne karşı geliştirilen aşıların haberi ortaya çıktığında ise altın fiyatlarında kıpırdanma oldu ve Aralık ayında küçük de olsa yükselişe geçti. Ancak şu sıralar altın fiyatları dengeli bir tablo çiziyor. 2020 bitmeden tekrar yükselişe geçer mi ya da düşüş sürer mi net konuşmak mümkün değil. Bazı uzmanlar duruma olumlu bakarken bazıları karamsar bir tablo çiziyor.

Yatırımcılar Güvenli Limanın Güvensiz Olduğuna Karar Verdi

Altında düşüş sürecek mi ya da dengeli bir seviyede duracak mı bilinmez ancak yatırımcıların altını güvenli liman görmekten uzaklaştığını, diğer yatırım araçlarına yöneldiğini söylemek mümkün. Yatırım uzmanlarına göre bu durum kalıcı değil. Altının tekrar hareketleneceğini ve yatırımcıların altına dönüş yapacağını belirten uzmanlar, Covid-19 aşısından kaynaklanan gerilemenin etkisinin azaldığını, altındaki yukarıya doğru yavaş tırmanışların dikkat çektiğini belirtiyor. Ankara Altın Borsası olarak bizler de altındaki düşüşü ve yükselişi yakından takip ediyor, canlı altın fiyatları ile sizlere aktarıyoruz. Gelişmelerden uzak kalmamak için web sitemizi takip edebilirsiniz.