Foreks%20altin%20fiyatlari

Foreks Altın Fiyatları

Dünyanın her yerinde değerli olan altın madeni işlenebilir olması ve paslanmaması sebebi ile de ziynet kullanımlarında da sıklıkla tercih edilir. Yüksek fiyatlar ile işlem görmesi ve altın borsasında yaşanan dalgalanmalar nedeni ile yatırım amacı ile kullanılan ekonomik bir değer olarak da yer almaktadır. Geçmişte ülkeler güçlerini belli etmek için altın para basarak güçlerini diğer ülkelere de ispat etmiştir. Altın günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Teknolojik ve elektronik birçok alette, ziynet eşyası olarak ve daha birçok anlamda kullanılmaktadır. İnsanların her daim güvendiği altın özellikle riskli zamanlarda en önemli yatırım amacı olarak da yer almaktadır. Foreks altın fiyatlarında işlemler ons, külçe ya da gram gibi değişen ağırlıklarda gerçekleştirilmektedir. Foreks altın piyasası içinde altın fiyatlandırılmasının yapılması işlemlerinde ise ons dolar ile hesaplanmaktadır. Özellikle altın madeni Foreks piyasası içinde de en çok işlem görünen emtia değeridir.

Foreks Altın Alım Satım İşlemleri

Altın alım satım işlemlerine yer açarak yatırımlarınızda kazanç elde etmeniz mümkün olur. Gerçekleştirilecek olan altın alım satım işlemlerinde Foreks piyasası çift yönlü işlem ya da kaldıraç gibi işlemleri sunmaktadır. Foreks piyasası içinde işlem yapmada kullanılabilecek olan çift yönlü işlemde elinizde altın olmasına gerek yoktur. Elinizde altın olmadan da işlem yapmanızı sağlayan çift yönlü işleme göre kaldıraç işleminde ise elinizde en az 1 gramlık altın olması gerekir. Kaldıraç yöntemlerinde yüksek pozisyonlarda risk de yaşanabilmektedir. Bu neden ile piyasa içinde işlem yaparken dikkatli olunması gerekmektedir.

Altın Fiyatlarını Neler Etkiler?

Altın fiyatlarını birçok işlem etki ederek yükselmesine ya da düşmesine etki edebilir. Altın fiyatlarında dolar etki etmektedir. Bunun ile beraber yaşanan ekonomik krizler de altın fiyatlarından değişimlere sebep olmaktadır. Altın piyasası tüm dünya da 24 saat işlem görmektedir. İngiltere de kapanışın olması sonrası ABD, ABD sonrasında uzak doğu ve akabinde ise ülkemizde açılış gerçekleşir. Gün içinde dalgalanmalar yaşanan ve fiyatı değişim gösteren altın madeninin değerindeki değişimlerin takip edilmesi ile beraber ise kazançların edinilmesi de mümkün olur.