BANNER0302

Gram Altın Fiyatı 2021’de Ne Olur?

Korona salgını sürecinde altında gelişen sert yükselişlerin ardından herkesin gözü 2021 yılına doğru çevrildi. 2021 yılında küresel ekonomilere dair belirsizliklerin devam etmesi ise soru işaretlerini doğuruyor. Altın ve piyasalar uzmanlarından gelen yorumlar ise bir hayli ilgi çekici oluyor.

Uzmanlar altın fiyatlarında yeni bir yükseliş yönünde ikinci dalganın görülebileceğini belirtiyor. Yaşanan gelişmelere ve süreçlere dair değerlendirme yapan uzmanlar gram altın fiyatının 540 TL’den 440 TL’ye gerilediğini ve 450 TL ile 460 TL aralığında dengelendiğini söylüyor. Ayrıca korona vakalarındaki artışın küresel ekonomilerdeki büyümeye dair sorunları yeniden gündeme getirdiği söyleniyor.

Gram Altın Ne Olur?

Uzmanlar tarafından korona vakalarında yaşanan artışın emtia fiyatlarını olumlu yönde desteklediği yönünde açıklamalar da geliyor. Bu sürece bağlı olarak Ons fiyatının uluslararası piyasalarda 2.020 dolar seviyesinin üzerinde ataklar yaşayabileceği belirtiliyor. Bu durumda yeniden 2.000 dolar seviyelerinin üzerindeki fiyatlar görülebilir. Tüm bu tablo göz önünde bulundurulduğu takdirde yükseliş yaşanırsa gram altının 480 TL seviyesinin üstünde ataklar yapabileceği söyleniyor.

Altın Alınır mı?

Çok sayıda kişi son dönemlerde altın almak için doğru zaman olup olmadığı konusunda araştırmalar yapıyor. Bu tür düşüşlerin vatandaşlar için alım fırsatı olduğunu söyleyen uzmanlar, altın almak için doğru zaman olabileceği yönünde sinyaller veriyor.

Altın ve gümüş türündeki emtiaların uzun vadeli yatırım aracı olduğunu belirten uzmanlar, bankadan kredi kullanarak ya da borç alarak yatırım yapılmaması gerektiğini söylüyor. Bu sebeple, vatandaşlara birikimleri ve tasarruflarıyla altın almaları ve uzun vadeyi göz önünde bulundurarak yatırım yapmaları tavsiye ediliyor.

Gram Altın Fiyatları Dolar ve TL’deki Düşüşle Gevşiyor

Korona virüsü aşısı haberlerinin olumlu şekilde yayınlanmasıyla birlikte Ons altın fiyatları 1764 dolar ile son 4 ayın en düşük seviyelerini görüyor. Gram altın ise hem Ons kısmındaki gelişmelerden hem dolar/TL arasındaki sert düşüşle birlikte 440 liraya kadar çekiliyor.

Altın fiyatlarında Kasım ayında yaşanan gevşemenin sonrasında dünyada korona tedbirlerinin yeniden hayata geçirilmesi ekonomik olarak yaşanan gelişmeleri biraz yavaşlatmıştı. Bu durum piyasalarda teşvik beklentilerini artırdı. Altın fiyatlarında ise yönün tekrar yukarıya doğru dönmesi gerçekleşti. 1881 dolar seviyesinde haftayı kapatan Ons altın fiyatlarıyla birlikte gram altın fiyatları da 461 bandında kaldı. Gram altın fiyatları için yaşanan bu güçsüz seyrin sebebi olarak dolar ve TL arasındaki düşü hareketi gösteriliyor.

Altının Yakın Geleceği Nedir?

Emtia piyasaları uzmanları bu sorunun yanıtını net bir şekilde veremese bile doğru tahminlerde bulunuyor. Özellikle pandemi krizi ve riskten kaçınma eğilimiyle Ons altına bir yönelim olduğu görülüyor. Uzmanlar, ekonomilerin kapanacağı beklentisi alternatif yatırımcı olarak bir değer gören Ons altının ön plana çıktığını söylüyor. Ancak aşı haberleriyle altın için fiyatların bir miktar geri çekildiği ve 2021 yılında senaryonun devam edeceği söyleniyor.

Değerini asla kaybetmeyen madenler arasındaki altına olan yatırımın bu bilgiler ışığında 2021 yılında yine değer kazanacağı söyleniyor. Seviyelerin stabil halde olması alım fırsatlarını doğuruyor ve uzmanlar altının doğru yatırım aracı olduğunun altını sürekli çiziyor. Bu durumun korona virüsle doğrudan bağlantılı olabileceği yönünde yapılan açıklamalar da geliyor.

Genel eğiliminin orta ve uzun vadeli destek ve yükselen trend desteklerinden döndüğünü söyleyen uzmanlar, özellikle 1792 dolar seviyesinin çok önemli olduğunu belirtiyor. Kısa vadede ise 1850 dolar seviyesinin bir hayli önemli olduğunun altını çiziyorlar. Uzmanlar son olarak gram altın fiyatlarının dolar endeksindeki zayıf seyriyle değişebileceğini de söylüyor.