1711hasaltin

Has Gram Altın Nedir? Has Altın Fiyatları Nedir?

Altın yatırımcısı için her altın türünün yeri ayrıdır. Yatırımcılar genellikle spesifik bir altın yatırımına yöneliyor. Has gram altın bu altın türlerinden biri. Has altınla ilgili kafa karıştıran detayı netleştirmekte fayda var. Gram altın, has altın, has gram altın, 24 ayar gram altın ya da saf altın dediğimiz tüm altınlar aynıdır. Has altın, içeriğine farklı metallerin karıştırılmadığı saf altına verilen isimdir. Has altın gram fiyatı 24 ayar üzerinden belirlenir. Altının saflığını belirleyen ifade ayardır. 24 ayar altın türleri has altın olarak piyasada boy gösterir. Kuyumcular ya da bankalar, has altını gram üzerinden satıyor. Has altın gram fiyatı yıl boyunca ekonomik dalgalanmalar sebebiyle değişkenliğe uğrar. Altın piyasası 2020 yılında oldukça hareketli bir süreç geçirdi. Has altın gram fiyatı sene başından bu yana ciddi artış gösterdi.

Has Gram Altın Fiyatı 500 Sınırını Aştı

Gram altın piyasası büyük bir dikkatle izleniyor. Altındaki hızlı ilerletiş, fiyatlardaki ciddi sıçramalar altın yatırımcısını sevindiriyor. Ekonomideki yükseliş trendi endişe verici olarak yorumlansa da yatırımcılar kazanç anlamında iyi bir dönem geçiriyor. Has altın gram fiyatı Ekim ayı sonunda 500 ₺ sınırını aşarak tarihi bir rekor kırdı. Altın yorumcuları, gram altın fiyatı ne olur odağında yaptığı analizlerde yükselişin devam edeceğini öngörüyor, 500 lira sınırının aşılacağını belirtiyordu ancak sene sonunda beklenen bu sınır yakın zamanda aşıldı. Şimdilerde altın piyasasına dair 2020 – 2021 analizleri yapılıyor, altının 2021’deki duruşu değerlendirilmeye çalışılıyor. Döviz ve altın piyasasındaki artışlar yıl boyunca devam etti ancak yıl ortasında durgunlaşarak bir denge tutturmuştu. Virüs salgınının devam etmesi piyasaları kötü etkilemeye devam etti ve hem döviz hem altın yükselişe geçti.

Gram Altın Yükselecek mi?

Has altın gram fiyatlarının yükselişe devam mı edeceği yoksa suni bir yükselişte mi olduğu yatırımcıları merak ettiriyor. Altını yıl bazında değerlendirdiğimizde artışın ani geliştiğini ancak emin adımlarla bu seviyeye geldiğini söyleyebiliriz. 500 lira sınırını aşan has gram altın, birkaç liralık düşüşe geçebilir görünüyor ancak uzun vadede yeniden bu sınırı aşacağı ve yeni alt sınırını belirleyeceği aşikâr bir gerçek. Altınla ilgili piyasa yorumlarını ve fiyat artışlarını yakından gözlemlemek için Ankara Altın Borsası bloğumuzu okumaya devam edin, kazançlı çıkın.