Kulcealtin

Külçe Altın Fiyatları Nedir? Nereden Alınır?

Doğadan ham halde çıkarılan altın, kolay işlenilebilirliği sayesinde daima aksesuar kullanımında ve yatırımda gözde olmuştur. Altına şekil vermek, tasarımla zenginleştirmek diğer elementlere oranla daha kolay. Altının esas değerli olduğu alan elbette yatırım. Özellikle külçe altın, yatırım altını türlerinden biri olarak çok değerli. Yatırımda gram ve çeyrek altından sonra en popüler altın türü külçe altındır. Çoğunlukla 24 ayar üretilen külçe altın, 1 gramdan 1 kiloya kadar farklı ölçülerde satışa sunuluyor. 1 külçe altın fiyatı yaklaşık 474 bin TL civarında seyrediyor.

Piyasalardaki duruma göre artış ve düşüş yaşayan külçe altın, yatırımda çok sık tercih ediliyor. Fiziki altın yatırımı yapanlar önceliğini külçe altına verirken, külçe altın yatırımı dijital yatırıma kıyasla da öne çıkmayı başarıyor. Külçe altının fiyatları değişkenlik gösterse de yatırım amacıyla değer görüyor. Altına getirilen al - sat vergisinden sonra fiziki altın yatırımına yönelenler rotasını külçe altına çevirdi. Külçe altın, satış işlemlerinde yatırımcısına değer kaybı yaşatmadığı için tercih ediliyor. Külçe altın bileşiğini oluşturan elementler ve saflığı sebebiyle kıymetli bir yatırım aracı. Saflığı değerli olan külçe altın, karat ölçüsüyle biliniyor. 24 ayardaki bir külçe altın yüzde yüz saflığı belirtir. Külçe altının fiyatları kaç ayar olduğuna göre değişkenlik gösterir. Altının ayarı düştükçe saflık oranı da düşer. Külçe altındaki element farklılıkları saflığını etkiler. Ancak bu durum altının değerini yitirmez çünkü bu şekilde mücevher yapımında kullanılır ve yeni bir piyasada değer kazanır.

Külçe Altın Nereden Alınır?

Külçe altın almak için herhangi bir kuyumcu tercih edilebilir. Neredeyse tüm kuyumcular diğer altın türleriyle birlikte külçe altın satışı yapıyor. Külçe altın fiyatları hakkında bilgi almak ya da kaç gramlık külçe altın alabileceğinizi öğrenmek için kuyumculara danışabilirsiniz. Külçe altını internet sitesinden de satın alabilirsiniz ancak altında sahtecilik çok fazla yapıldığından dikkatli olmanız gerekiyor. Külçe altın, özel bir ambalaj ile satışa sunuluyor. Külçe altının fiyatları alış ve satış anlamında çok bariz farklar oluşturmadığından yatırımda avantaj sağlıyor. Külçe altın fiyatları hakkında bilgi almak, altın yatırımınızı bilinçli gerçekleştirmek için Ankara Altın Borsası’nı yakından takip edebilirsiniz.