132

Külçe Altın Kaç Kilo?

Doğadaki en değerli madenlerden biri altındır. Altın işlenebilir özelliğiyle mücevher tasarımcılarının elinde hayat bulurken diğer yandan ise hiçbir zaman kararma ya da paslanma yaşamayacağı için doğanın en güçlü madeni kabul ediliyor. Piyasada satın alabileceğiniz bir sürü altın türü bulunuyor. Bu türlerden biri külçe altındır. Külçe altın, gram ya da çeyrek altın gibi çok popüler olmasa da yatırımcıların gözdelerinden biri aslında. Külçe altın kaç kilo, kaç gram, yatırım için uygun mudur, nereden alınır soruları külçe altın yatırımcılığının temelini oluşturuyor. Külçe altın 24 ayar olup yüzde 100 saf altındır. Külçe altın kaç kilo sorusuna spesifik bir cevap verilebiliyor. 1 gram külçe altın 5, 10, 20, 50, 100 gram, 1 kilo gibi sürekli ağırlığı artacak şeklinde üretiliyor. 1 kilo külçe altın ağırlığı 13 kilo 102 grama tekabül ediyor.

Külçe Altın Nereden Alınır?

Külçe altın alışverişini kuyumculardan yapabilirsiniz. Küçük – büyük tüm kuyumcular farklı gramajlarda külçe altın satışı yapıyor. Satın alacağınız külçe altın kaç kilo alışveriş esnasında öğrenebilirsiniz. Kuyumcular külçe altın satışını yaparken son derece şeffaf davranıyor ve tüm bilgileri karşısındaki kişiye aktarıyor. Külçe altınlar sertifika ile satılan altınlardır. İşbu sebeple külçe altın yatırımında altınınızın sertifikalı olmasına dikkat etmenizde fayda var. Altın piyasasındaki yükseliş trendleri sahte altın piyasasının da doğmasına ve dolandırıcılığın artmasına sebep oldu. Uzmanlar ve kuyumcular, güvendiğiniz yerlerden altın alışverişi yapmanızı öneriyor.

Yatırımlık Külçe Altın

Yatırım yapmak amacıyla gram, çeyrek, külçe altın alıyorsanız eğer uzun vadede verimli sonuçlar alabilirsiniz. Uzmanlar altının kendi içindeki dalgalanmalarını, durgunluklarını ve küresel ekonomiyi incelediğinde uzun vadede en güvenli yatırım limanının hala altın olduğunu belirtiyor. Yatırımlık külçe altın bu sebeple çok tercih ediliyor. 1 gram ağırlığında bile külçe altın satıldığından kişiler külçe altına yöneliyor. Külçe altın kaç kilo ya da kaç gram olursa olsun, ülkemizde ve dünyada külçe altının borsada önemli yeri var. Taşlı, işlemeli, işçiliği bol takı yatırımı yerine gram, çeyrek, külçe gibi işçiliği az altınlar tercih etmek daha avantajlıdır.