Kulce

Külçe Altın Nereden Alınır?

Birikim yapmayı seven ve birikimini altınla değerlendirmek isteyenler için altın yatırımıyla ilgili akıllarda birçok soru oluşuyor. Külçe altın yatırımı bu sorulardan yalnızca biri; gram, çeyrek, cumhuriyet gibi alışagelmiş altınlar yerine altını külçe olarak, fiziki biçimde almak isteyenler nereden, nasıl başlayacağını bilemiyor. Külçe altın fiziki altın olarak alınmak isteniyorsa kuyumculardan ya da kuyumcu markalarının online altın satış platformlarından sipariş edilebiliyor. Külçe altınlar gram olarak alınabildiği gibi farklı ayarlarda da alınabiliyor. 8 gram ile başlayan altın, 24 ayar has altın şeklinde kuyumculardan temin edilebiliyor. Bir gramdan daha fazla külçe altın alınacaksa eğer yine kuyumculardaki 1, 5, 10, 50 gibi kademeli olarak artan külçe altınlardan altın almak mümkün.

Külçe Altın Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Külçe altın aslında gram altın ile aynı anlama geliyor. Külçe altınlar, sahteciliğin önüne geçmek amacıyla kapalı ambalajlarla ve değiştirilemeyen hologramlı, özel seri numaralı şekilde satılan altınlardır. Kuyumcudan külçe altın alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey altının ambalajı olmalıdır. Piyasada çok fazla altın sahteciliği yapıldığından gram ve külçe altınlar özel ambalajlarıyla, hologram detayıyla satışa sunuluyor. Bir gramdan başlayan külçe altın 500 grama kadar yükselebiliyor. Külçe altın yatırımında küçük bir işçilik farkı ödeniyor. Mevcut altın piyasasına bağlı olarak külçe altının fiyatları değişkenliğe uğruyor.

Bankadan mı Kuyumcudan mı Altın Almak Mantıklı?

Altın yatırımında kullanıcıların kafasını karıştıran şey, altını nasıl alacağıdır. Külçe altın alınıyorsa eğer kuyumculardan ambalajlı olarak alınabilir. Öte yandan yatırım amacıyla, uzun vadeli altın alımı yapılacaksa eğer bankalardan altın almak daha ideal. Dijital bankacılıkla altın almak al - sat yönetimini gerçekleştirmek açısından çok daha verimli ve pratik. Dilediğiniz zaman altınınızı satabilir ya da düşü trendindeyken yeni altınlar alabilirsiniz. Fiziki altın alımında ve satımında ise tüketiciler daha az makas farkı ödediği için karlı olur. Ancak altın yatımına al - sat odağında bakmakta yarar var. Eğer yüksekken satıp, düşüşteyken almak istiyorsanız dijital bankacılık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Külçe altın yatırımında ise kuyumcudan altın alıp, bankada kasa kiralayarak güvenli bir yerde muhafaza edebilirsiniz.