Kur%20korumal%C4%B1%20Hesap%20Nedir%20Twitter

Kur Korumalı Hesap Nedir?

Türk lirası cinsinden açılabilen vadeli mevduat hesabı olarak da ifade edilen kur korumalı hesap Türk Lirası hesabının döviz dalgalanmalarında korumak adına yapılır. Kur korumalı hesap nedir sorusunun yanıtında döviz kuru karşısında Türk Lirasının koruması denebilir. Kur korumalı hesap ülkemizde yaşanan döviz kur atışının sonrasında gerçekleştirilen yeni politika ile kişilerin döviz hesaplarının Türk Lirası hesabına geçmelerini sağlamak amacı ile gerçekleştirildi. Kur korumalı olarak ifade edilen hesabın açılış tarihinde döviz kuru baz alınır. Vade sonunda kurun yüksek olması durumunda Türk Lirası hesabınız kur korumasında olduğu için yükselen oranda yatırımı alırken düşüş olması durumunda ise herhangi bir zararınız bulunmamaktadır.

Kur Korumalı Hesap Nasıl Açılmaktadır?

Kur korumalı hesap nedir sorusunun yanıtında döviz kuru karşısında Türk Lirasının koruma altına alındığı ve Türk Lirası cinsinden yapılan hesap olarak ifade edildiğini belirtmiştik. Türk lirası ile yapılacak olan yatırım sonunda kişilerin birikimlerinin zarar görmemesi için ise yaşanabilecek kur yükselişi durumunda hesabın koruma altına aldığı ve belirlenen vade kadar hesabın oluşturulduğu mevduat hesabıdır. Kur korumalı olarak yer alan hesap açılımı ile kur korumalı vadeli mevduat hesabı açan tüm bankalarda gerçekleştirilebilmektedir. Ülkemizde hem kamu hem de özel tüm bankalara başvuru yaparak kur korumalı mevduat hesabından yararlanılması da mümkün olmaktadır. Kur korumalı mevduat hesabı açılımında banka tarafında sunulan vadeler arasından seçim yaparak paranızı yatırmanız mümkün olur.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı İnternet Üzerine Açılıyor mu?

Kur korumalı olarak ifade edilen döviz kurunun yaşanan dalgalanma karşısında Türk Lirasının değerinin korunduğu hesap aynı zamanda kişilerin ya da şirketlerin döviz hesaplarını ülkemiz parasına geçirmesi maksadı ile hazırlanan özel bir çalışmadır. Kur korumalı mevduat hesabı ilk olarak sunulduğunda bankaya kişisel başvuru şartı aranırken bankaların yazılımlarını güncellemeleri ile beraber işlemler internet üzerinden ya da mobil bankacılık üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirilebilir oldu. Bankanızın mobil şubesine erişim sağlayarak ya a internet üzerinden banka girişinizi yaparak kur korumalı mevduat hesabınızı açarak sonrasında hesabınıza para aktarımını da gerçekleştirebilirsiniz.