Yatirim

Yatırım Altını Alacaklar Dikkat!

Altın (ONS) fiyatı 1800 ₺ seviyesini aştı, gram altın ise 500 liradan alıcılarla buluşuyor. Altındaki bu yükselişle ilgili uzmanlar endişeli. Yatırım altını alacaklar dikkat etmek zorunda. Zira altının yükseliş trendine aldanıp yanlış hamleler yapmak ciddi finansal kayıplara sebep olabilir. Altın fiyatlarındaki yükseliş ekonomiye ve dolara bağlı olarak değişirken aynı zamanda ABD seçimleri ve ABD’nin yapacağı teşvik paketleri de altın piyasasını etkiliyor. Kasım ayında gerçekleşecek olan ABD Başkanlık Seçimleri, tüm piyasaları etkilemeyi başarıyor. Belirsizliğin hâkimiyeti altın fiyatlarındaki dalgalanmalara zemin oluşturuyor. Altın fiyatlarındaki ani yükselişin aşağı yöne doğru hareket edebileceği ihtimalinin unutulmaması gerektiği vurgulanıyor.

Uzmanlar Altın Yatırımcılarını Uyarıyor

Uzmanlar piyasalardaki dengesizlikleri, durgunlukları, yükselişleri inceleyerek uzun vadeli piyasa analizleri yapıyor. Belirsizlik döneminde her uzman aynı yorumu yapıyor ve yatırım altını alacaklar dikkat diyor. Yatırımda daima temkinli olmayı öneren uzmanlar, tek bir kaynağa yatırım yapmanın risklerinden bahsediyor. Yatırımdaki en temel öğreti paranın risk dağılımının yapılmasıdır. Bu öğretiye göre parayı tek bir yatırım aracına bağlamak yerine birden fazla araç tercih ederek riskleri minimize etmek daha ideal. Sadece altına yönelenler elbette uzun vadeli hamlelerde riskleri düşürmüş oluyor ancak kısa ve orta vadede kazanç elde etmek isteyenler için risk her zaman fazladır. Bu nedenle altın yatırımında dikkatli olmak gerekiyor. Yükselişteki piyasalar aniden düşerek uzun süre aynı düzlükte seyredebilir.

Dünya Bankası 2021 Altın Beklentisini Açıkladı

Yatırım altını alacaklar dikkat! Dünya Bankası, 2021 altın ve gümüş fiyatı tahminleri daha doğrusu beklentileri ile ilgili açıklamalar yaptı. Dünya Bankası, altının sene biterken yüzde 12’lik bir artışla yükselişe geçtiğini ve bu fiyatların 2021’de benzer seviyelerde kalabileceğini öngörüyor. Altın analistlerine göre altındaki yükseliş ve altının en güvenli yatırım limanı olmasının altında salgın var. Salgın sebebiyle yatırımcılar güvende hissetmek için altına yöneldi ve altın piyasasını canlandırdı. 2021 altın yorumları altının stabil kalabileceği yönündeyken gümüşte ise düşüşün yaşanacağını belirtiyor. Analistlere göre 2021 gümüş fiyatları yüzde 14 seviyesinde bir düşüş yaşayacak. Yılın son çeyreğinde yaşanılan altın yükselişinin 2021’de ne şekilde seyredeceği herkes tarafından merak ediliyor. Altın piyasasına dair tüm gelişmeler için Ankara Altın Borsası bloğumuzu okumaya ve gelişmelerden haberdar olmaya devam edin.