Yatirim%20amacli

Yatırım Amaçlı Hangi Altını Almalıyım?

Yatırım dünyasında söz sahibi olan, yatırım önerileriyle yatırımcılara örnek olan isimler, altın yatırımıyla ilgili önemli tüyolar veriyor. Altın, geleneksel yatırım anlayışımıza hitap eden ve geçmişten bugüne kadar olan İstatiksel çizgilerdeki başarısına baktığımızda şüphesiz en güvenilir yatırım aracı kabul ediliyor. Küçük - büyük tüm yatırımcılar altını güçlü bir kaynak görüyor. Altın krizleri seven, spekülasyondan hoşlanan bir değerli maden. Bu nedenle uzun vadede daima artış gösteriyor, yatırımcılarını mutlu ediyor. Peki, yatırım için hangi altını almalısınız? Gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını gibi yatırıma yönelik birçok altın türü var. Burada üzerinde duracağımız şey fiyat farkları olmalıdır. Yatırım altını fiyatı al - sat yaparken makas payı en düşük olan altın olmalıdır. Bu altın türleri arasında yatırım altını fiyatı odağında en güvenilir altın gram oluyor.

Altın Yatırımında Güvenli Liman Gram Altın

Gram altın en kolay ulaşılabilen aynı zamanda satarken en az satış farkına sahip altın türüdür. Altın genel anlamda güvenli liman kabul ediliyor. Gram altın ise yatırım altını fiyatı kapsamında ikincil bir güvenli liman diyebiliriz. Yatırımcıların altınla ilgili en büyük hatası çeyrek ve cumhuriyet türüne yönelmesidir. Çeyrek altın grama oranla daha çok tercih edilebiliyor ancak çeyrek ya da cumhuriyet altını satarken satış farkı büyüyor. Gram altın ise minimal satış farklarına sahiptir. Yatırım altını fiyatı bu nedenle önemlidir. Alırken kazandığınızı satarken kaybetmemelisiniz. Gram altını kuyumcudan alabileceğiniz gibi dijital bankacılık üzerinden de rahatlıkla alabileceğiniz için piyasa hareketlerini hızlı takip edebilir, düşüş ve yükselişlerde anlık işlemler yapabilirsiniz. Sadece bu bile gram altının kazançlı olmasını sağlıyor.

İşçiliği Olmayan Altın Takı Yatırımı

Altın yatırım uzmanlarının dikkat çektiği bir diğer nokta da altın takılardır. Birçok kişi özellikle kadınlar, birikimlerini altın bilezik, kolye, yüzük gibi ziynet eşyası satın alarak değerlendiriyor. Temelde iyi bir fikir olsa da dikkatsiz davranmak altın satışında zarar ettirebiliyor. Uzmanlar işçiliği en az olan düz bilezik modellerinden alınmasının doğru olduğunu belirtiyor. İşlemeli, taşlı, işçiliğin yoğun olduğu altın bilezikler ne yazık ki ciddi satış farkı doğuruyor. Yatırım altını fiyatı kapsamında ideal sıralama gram > çeyrek > cumhuriyet > düz bilezik şeklindedir.