1808yazi

Yatırım için Hangi Altın Tercih Edilmeli?

Altın fiyatlarının sürekli yükseldiği şu dönemde, altına dönüş başladı. Altın yatırımında aktif faaliyet göstermeyenlerin akıllarındaki soru aynı: Yatırım için hangi altın alınır? Hangisi daha çok kazandırır? Yatırım her ne kadar analizler üzerinden takip edilip yapılmaya çalışılsa da kişisel yatırımlar daima farklılık gösterir. Bu nedenle en doğru yatırım altını kararsızlığı yaşanabiliyor. O halde altın yatırımını biraz daha yakından inceleyelim.

2020 Gram Altının Yılı

2020 yılının ilk yarısında en ideal yatırım altını gram olarak görünüyor. Altın piyasasında genel bir artış söz konusu. Pandemi sürecinde ekonominin etkilenmesi, nakit ihtiyacı, altın satışları ve talepleri piyasaları hareketlendirdi. Gram altın yükseliş trendinde kısa süreli durgunluklar ve düşüler yaşasa da genel çerçevede hep yükselişe geçti ve altın yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Gram altın bu anlamda 2020 yılının en kazançlı yatırım altını kabul görüyor. Bankadan ve kuyumcudan farklı gramajlarda altın alınabiliyor olması yatırımın sürekliliğini destekliyor. Gram altın sıfır işçilik sebebiyle alış ve satış arasında bariz farkın olmadığı bir altın türü. Diğer altınlara oranla yatırımcısına daha fazla kazandırdığı gözleniyor.

Altın Yatırımında Bilezik Almak Ne Kadar Mantıklı?

Hangi yatırım altını tercih edilmeli sorusuna birçok kişi, bilezik almak mantıklı mı diye karşılık veriyor. Eskiden kalma alışkanlıklar ve geleneksel yaklaşım sebebiyle yatırım altını olarak bilezik hala çok tercih ediliyor. Altın yatırımında gram, çeyrek, cumhuriyet ve altın bilezikler öne çıkıyor. Altın türlerinde öne çıkan bu grup arasında en kazançlı olan gram altındır. Diğer altınlar işçiliği olması sebebiyle satışı yapıldığında işçilik miktarı çok oluyor. Uzmanlar bilezik yatırımında düz, işçiliğin neredeyse hiç olmadığı bilezik türlerinin alınmasına vurgu yapıyor.

Orta ve Uzun Vadeli Yatırımda Gram Altın

Gram altın hep işçiliği olmaması sebebiyle yatırımın gözde altınıdır. Yatırım altını seçenekleri arasında ulaşılır olması sebebiyle de öne çıkıyor. Kuyumcudan yarım, bir ya da katları şeklinde alınabilen gram altın, dijital bankacılık üzerinden istenildiği kadar alınabiliyor. Gram altın için bankada yatırım yapmak daha pratik ve kazançlıdır. Küçük bütçelerle dahi her gün gram atlın almak, piyasa yükseldiğinde satış yapıp kazanç elde etmek fiziki altına oranla daha kolaydır.